Hoe werk ik? Klanten aan het woord

Philip Spinhoven

Wetenschappelijk directeur Instituut Psychologie Leiden

“Ik heb Freerk leren kennen bij het begeleiden van een cultuurveranderingstraject en het versterken van het leiderschap in een van de onderdelen van ons instituut. Zijn betrokken en coachende manier van werken stelde hem in staat om snel aansluiting te vinden bij betrokkenen en hen te motiveren zich actief in te zetten voor een veilig, gezond en inspirerend werkklimaat. Door zijn uitgebreide kennis en grote ervaring wist hij flexibel en sensitief in te spelen op de complexiteit van de situatie en een toekomstgerichte strategie te helpen formuleren om als team te opereren en individuele medewerkers te stimuleren zich verder te ontwikkelen.”

Jan-Willem Dienske

Rector, Gerrit van der Veen College

Het Gerrit van der Veen College heeft nauw en fijn samengewerkt met Freerk. Freerk is betrokken geweest in de organisatie en uitvoering van een aantal studiedagen en in een scholings- en intervisietraject voor de schoolleiders.

We hebben Freerk leren kennen als een vakkundig, betrokken, persoonlijk en verbindend trainer en adviseur en als iemand die op het juiste moment de juiste vragen weet te stellen. Vragen die oproepen tot reflectie en de waan van de dag even ontstijgen.

En dat is zeer waardevol.

Hans Oldenhof

Medisch Manager, Zorg Groep Twente

Ik neem nu enkele jaren deel aan een intervisiegroep voor ziekenhuisapothekers die leiding geven aan een ziekenhuisapotheek. De groep bestaat uit uiteenlopende mensen met meer en minder ervaring. Ik ben enthousiast over de diepgang en genuanceerdheid in de vaak zeer persoonlijke uitwisseling van ervaringen en wederzijdse reflectie daarop. Na elke bijeenkomst rij ik terug met enkele frisse ideeën over andere manieren van kijken naar bestaande situaties.

Simone Buitendijk

Vice Provost, Imperial College, London

“Freerk heeft me gecoacht tijdens de overstap tussen twee grote academische banen (en twee landen). Hij stelde me in staat om helder na te denken over mijn prioriteiten, mijn sterke punten en vaardigheden, mijn doelen voor de nieuwe baan en de juiste manieren om een huidige baan te verlaten. Het maakte de stap een stuk minder ontmoedigend en heel plezierig, eigenlijk. Ik ben erg blij in mijn nieuwe functie in Londen en ik ben nog steeds dankbaar voor de professionele ondersteuning die Freerk me heeft geboden. Hij kent de academische wereld en hij weet wat het is om in een leidingegevende positie te zijn in een internationaal georiënteerde, gecompliceerde organisatie zoals een universiteit. Het was waardevol dat hij de context begreep waarin ik opereer. Ik kan Freerk van harte aanbevelen. “

Piet Yntema

Regiodirecteur Groot Emaus, 's Heerenloo Zorggroep

“Ik heb met Freerk mogen samenwerken op een tweetal aspecten bij twee verschillende organisaties: het begeleiden van een cultuurveranderingstraject en het uitvoeren van een onderzoek naar het werkklimaat en aanbevelingen doen t.b.v. een daarvoor benodigd plan van aanpak. Ik heb Freerk ervaren als een gedreven professional die gaat voor het beste resultaat en daarbij oog heeft voor de (on)mogelijkheden van betrokken partijen. Zijn ruime ervaring en parate theoretische kennis stellen hem in staat om snel te schakelen als de omstandighden dat vereisen en werkwijzes op maat moeten worden aangeboden. Als opdrachtgever heb ik mogen ervaren dat zijn coachende stijl als gesprekspartner mij heeft geholpen in de besluitvorming van vaak lastige en complexe processen zowel op tactisch als strategisch niveau.”

Frank van der Hagen

Managing Director Netherlands, RGP, interimbureau in financiën en ict

“Freerk heeft met onze salesorganisatie een intensief Actieleren traject doorlopen. Vanuit zijn open, informele stijl weet hij de juiste snaar te raken en de collega’s te stimuleren het maximale uit zichzelf maar ook uit de groep te halen. Daarbij faciliteert hij op een dusdanige wijze dat de groepsdynamiek optimaal is, niet alleen tijdens de sessies, maar ook daar buiten. Ook als MT hebben wij de samenwerking als zeer plezierig en waardevol ervaren”

Marcel Suijkens

HR manager, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis

“Freerk is een excellente consultant. Hij adviseerde ons in een verandermanagement-opdracht en realiseerde co-creatie door een train-de-trainer benadering. Freerk zou ik karakteriseren als betrokken, flexibel en creatief. Het is een genoegen om met hem te werken.”

Mirella Eckhardt

Director HR, Orbis Medisch Centrum Sittard

“Freerk heb ik leren kennen als een gepassioneerd consultant. Met de waarden en business omgeving van de klant voor ogen voegt hij vanuit een gedegen kennis en ervaring nieuwe inzichten toe. Freerk luistert scherp en is maximaal in verbinding met de opdrachtgever en mensen waarmee hij samenwerkt. Freerk is een betrouwbare partner, resultaatgedreven, consistent, prikkelt tot kritische besluitvorming en weet mensen mee te nemen in zijn aanpak. Freerk werkt op een creatieve en overzichtelijke manier naar resultaten toe, waarbij hij uitdaagt om samen in beweging te komen.”

Lex de Boer

Algemeen directeur Pantar, sociaal ontwikkelbedrijf Amsterdam, Diemen

“Freerk is een van die consultants die de lastigste onderwerpen met een vriendelijke lach in een goede sfeer weet aan te pakken en dan ook nog in beweging weet te krijgen en resultaten weet te behalen. Hoewel hij altijd bezig is met het leren van anderen, is hij daar zelf nooit mee gestopt en terwijl hij de effectiviteit van groepen problematiseert en aanpakt is hij zelf daarin een kataliserende factor.”

Bart Kaiser

Director HR, Elementis Specialties

“Freerk en ik werkten samen in diverse veranderpojecten,  variërend van het verbeteren van samenwerking in management teams om business resultaten te verbeteren, de implementatie van nieuwe werkwijzen in de productie en het ontwikkelen van een visie en missie.  Ik ken Freerk als een zeer betrouwbare persoon die zijn rol als consultant serieus neemt. Hij is het levende voorbeeld van een management consultant die zijn vak beheerst.”

Paul Devilee

Eigenaar acteursbureau Kapok, trainingsacteurs

“Ik heb als acteur met Freerk gewerkt in meerdere verander- en managementtrajecten, waarbij hij als trainer/consultant optrad. Freerk is niet alleen in staat om complexe bedrijfsprocessen extreem goed te analyseren, maar ook om daar helder over te communiceren. Hij durft te confronteren en doet dat vanuit humor en begrip. Als je met Freerk werkt, krijg je het gevoel: alles komt goed, Freerk heeft het allemaal in de hand.”